اهمیت رنگها در طراحی

color-select

آیا تا کنون به اثر لحظه ای طراحی وب سایت شما بر روی بازدیدکنندگان سایت در لحظه ورود می گذارد فکر کرده اید؟ و آیا می دانید که این اثر چقدر بر روی جلب اطمینان و اعتماد بازدیدکنندگان سایت شما مهم است ؟ اولین اثر بر روی ضمیر ناخودآگاه بازدیدکنندگان سایت شما به صورت اتوماتیک اثر بسیار زیادی می گذارد و بازدیدکنندگان سایت شما معمولا نمی توانند جلوی این اثر را بگیرند. و در بسیاری از موارد کار با اینجا نمی رسد که مطالب سایت شما را مورد ارزیابی قرار دهند و بسیار ممکن است تمامی زحمات شما به هدر رود. ضرب المثل قدیمی (البته در حوزه وب و با قدمت ۱۰ سال) است که میگوید : بازدید کننده باید طی ۹ ثانیه با سایت شما ارتباط برقرار کرده و هدف اصلی سایت را متوجه شود.

شاید شما تا کنون به این نکته فکر کرده اید که مقوله عکس و کیفیت آن بر روی بازدیدکننگان سایت بسیار مهم می باشد، البته عکسی که در بنر سایت استفاده میکنید بسیار مهم است و میتواند بسیار اثرگذار باشد و نیز بتواند خود به تنهایی گویای تمامی کسب و کار و تجارت شما باشد، اما آن چیزی که بر روی اثر لحظه اول بسیار تاثیر گذار است، عکس هم نیست !

جواب تمامی سئوالهای بالا “رنگ” میباشد. بله این رنگ  و رنگهای بکار گرفته شده در وب سایت و یا طرحهای شماست که حس اطمینان، راحتی، قدمت و . . . را بسیار سریع در ذهن و ضمیر ناخودآگاه بازدیدکنندگان سایت شما رقم می زند. و اینجاست که بحث “روانشناسی رنگها” و “هارمونی رنگها” به میان می آید و این مطلب به ظاهر ساده اما مهم حلقه گمشده اکثر وب سایتهای نا موفق می باشد، مخصوصا که اگر وب سایتی در راه کسب و کار راه اندازی شده باشد این مطلب که شما بتوانید اعتماد و اطمینان بازدیدکنندگان را جلب نمایید بسیار مهم می باشد.رنگها بر روی تمامی ما اثرگذار هستند و این مطلب از لحاظ علمی ثابت شده است.

این مطلب (منظور انتهاب رنگهای مناسب) در کمپانی های بزرگ (مانند رنگ سازمانی) بیشتر به چشم می خورد و مشاهده می نماییم که این شرکت ها برای تولید یک محصول و قبل از تصمیم گیری در باره شکل و ظاهر آن توسط تیم تحقیق و توسعه در باره بازار هدف و طیف مشتریان تحقیق کرده و بهترین رنگ و هارمونی رنگ را برای محصولاتشان انتخاب می نمایند. در زمینه هارمونی رنگها و روانشناس رنگها کتابهای زیادی به زبان انگلیسی و بعضا فارسی چاپ شده است.

پس یکی از مهمترین وظائف شما بعنوان طراح این است که  مطمئن شوید در طرحهای خود بهترین ترکیب رنگ را برای انتقال یک حس خوب به بازدیدکننده منتقل کرده اید. اولین قدم این است که بت توجه به نوع فعالیت سایت و سازمان یا شرکت رنگ اصلی را برگزینید و با توجه به رنگ اصلی و با کمک نرم افزارهای انتخاب رنگ مانند این نرم افزار مابقی رنگها را برگزینید. اما حتما شما تا کنون با بعضی از تستهای روانشناسی مبنی بر رنگ آشنا شده اید. اصولا هر رنگ معنی و مفهوم (یه معانی) خاصی را دارد و هر رنگ میتوانید احساس خاصی را در فرد بازدیدکننده ایجاد کند. برای مثال در پایین معنی و مفهوم چند رنگ را برای شما آورده ایم :

  • قرمز: عشق – مقاومت – احساس قدرت – انرژی – هیجان – خطر – رهبری و . . .
  • نارنجی: راحتی – دوستی – اطمینان – اعتماد – جرات – استواری – سرزندگی و . . .
  • زرد: کنجکاوی – هوش – شفافیت – سرگرمی – احتیاط – خوشی و . . .
  • سبز: هماهنگی – طبیعیت یا طبیعی بودن – شفا دادن – زندگی – سلامتی – پول و . . .
  • آبی:بردباری – عشق و علاقه – صلح – آسایش خاطر – قابلیت اطمینان – ثبات و پایداری و . . .
  • بنفش: آزادی – استقلال – اصالت – جاه طلبی – وقار – مقام – تجمل و . . .
  • قهوه ای: خاکی بودن – طبیعت – ماندگاری – راحتی – اعتبار – اولین بودن و . . .
  • سیاه: ظرافت – زیبایی – وقار – کمال – مهیج – قدرت – آداب و رسوم – سبک و روش و  . . .
  • سفید:کیفیت – آسان – سادگی – پاکیزگی – خلوص و پاکی – شادابی و . . .

اینها همگی حسهایی هستند که در چشم و ذهن بازدیدکنندگان به سرعت اثر میگذارد و میتوان با سادگی و با انتخاب رنگ و ترکیب رنگ مناسب پیغام خود، شرکت و یا سازمان خود را به بازدیدکنندگان القاء نمایید.

نویسنده مطلب
علی پامناری

دیدگاه کاربران

این وب سایت متعلق است به آذین وب (طراحی سایت در اصفهان) و تمامی حقوق آن محفوظ است.

طـبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای هرگونه کپی برداری از قالب پیگرد قانونی دارد.